Acordionista diatònic originalment autodidacta i actualment titulat amb menció d’honor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) dintre de l’àmbit de interpretació de música tradicional. Obté el Màster en formació de professorat de música de Secundària i Batxiller. Deixeble de professors especialitzats en l’acordió diatònic i, en l’àmbit de la música popular i tradicional com Cati Plana, Kepa Junquera, Marc del Pino o del compositor i recuperador de la música d’arrel catalana Marcel Cassellas entre d’altres.
La trajectòria de Barberà és llarga, prolífica i comença des de ben jove. Fou compositor, veu i acordió de l’antic grup de mestissatge Tashkenti. Deixa palesa la seua versatilitat i se li obre la porta al món professional amb l’acordió amb col·laboracions de luxe. A dia d’avui forma part d’altres projectes musicals com el grup ontinyentí de música balkànica, La Trocamba Matanusca, i ara, creador i líder del projecte Sons d’Embat el qual ha sigut el seu projecte de final de carrera i que ha convertit en un conjunt viu de música tradicional d’arrel peninsular i mediterrània. També toca en altres formacions musicals com Tradifusió i Klezmerama.
Ha sigut professor d’acordió diatònic a l’aula de sons de Reus i l’Arboç i actualment és docent a l’escola de música tradicional de Muro, “la Xafigà”, i de l’Escola de Música Tradicional de l’Horta Nord a Massamagrell. També dedica el temps a investigar sobre la construcció i organologia del instrument i imparteix tallers i seminaris d’acordió diatònic d’arreu de la península.